Butiken

Barnvagnsguide - del 1

Det är dags för barnvagnsjakt och du börjar känna dig överväldigad av alla olika begrepp och funktioner som finns. Oron för att välja fel vagn kan kännas som en inre stress du inte orkar med. Vi har därför skapat en barnvagnsguide, som är uppdelad i tre delar, för att hjälpa dig reda ut hur en barnvagn är uppbyggd, vad det finns för olika typer av barnvagnar och vad du bör tänka på inför ditt barnvagnsköp.Barnvagnens uppbyggnad

En vagn består av en ram, även kallat chassi, en liggdel samt en sittdel. Det finns även många tillbehör som kan få vagnen att kännas mer komplett. Det kan vara tillbehör som regnskydd, myggnät och solsufflett som skyddar mot yttre faktorer eller mer praktiska saker som åkpåse, mugghållare och skötväskor. En babyskyddsadapter är ett väsentligt tillbehör för att kunna fästa ditt babyskydd på barnvagnen. Glöm inte dubbelkolla så att adaptern är kompatibel med den barnvagn och babyskydd som du har valt.

Olika typer av chassi

1. Optimerad för ojämn terräng. Om du ofta tar skogspromenader eller bor ute på landet där det finns mycket grusvägar så kan det vara bra att satsa på ett chassi med stora hjul.

2. Flexibla hjul. Ett chassi med stora, svängbara framhjul är att föredra om du mestadels går långa raksträckor och i terräng då och då. Det enda du behöver göra vid dessa tillfällen är att låsa framdäcken för mer stabilitet. 

3. Cityanpassad framkomlighet. För dig som bor centralt kan det vara bättre med små, svängbara framhjul. Det är viktigt att dessa framhjul går att låsa så att du enkelt kan navigera i butiker och trånga gator.

Avgörande faktorer

Fundera gärna kring hur ditt liv ser ut. Om du har tillgång till bil - är det ett rymligt bagageutrymme eller bör vagnen ha en kompakt design? Kanske behöver ni en vagn som är bättre anpassad för att åka kollektivtrafik? Hur ser vägarna ut där ni brukar gå - är det ostadiga grusvägar, asfalt eller många utmanande backar? Det finns nämligen barnvagnar som är utformade för att klara svår terräng eller vagnar som är smidiga att ha med sig mitt i city. 

 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.